Подорож до Північної столиці

, , 3 коментарі


Щоб познайомитись зі всіма відомими петербурзькими пам’ятками потрібен не один день і не один тиждень...Але ми сьогодні намагатимемося побачити як найбільше:)

 
Сьогодні я запрошує вас до чарівного міста, яке виконує бажання — до Санкт-Петербургу. Місто-мрія, місто-казка, місто-легенда. Воно оточено таємницями, зачаровує своїми міфами і легендами. Архітектурні ансамблі міста неповторні в своїй красі. Місто це живе і у нього є душа. Її дуже добре відчуваєш, коли йдеш по вулицях, проспектах, набережних. Є в місті на Ніві такі історичні місця, які додають йому таку неповторну атмосферу, що коли в неї поринаєш, здається ти попав в казкову країну чудес. Деяким петербурзьким пам'ятникам відвіку приписувалися магічні властивості. Нез'ясовні явища відбувалися, наприклад, з Мідним вершником. Інколи в літню ніч чується тихе цокання бронзових копит об мостову Англійської набережної. 
Існує повір'я, що якщо білою ніччю підійти до пам'ятника Петру I в Михайлівському замку, то можна відмітити, як рівно о третій години він починає дивним чином ворушитися. Якщо спіймати цей момент - просіть у Царя, чого душі завгодно. Дивний оптичний ефект властивий і Смольному собору. Згідно із спостереженнями, по мірі наближення до собору здається, що він поступово "опускається" в землю. Відбуваються дивні оптичні ігри і зі стелою, встановленою на площі Повстання. 
Стверджують, що при певному освітленні гранітна стела з п'ятикутною зіркою, яка вінчає вершину, утворює на асфальті тінь з чіткими контурами двоглавого орла. Петербург любить і своїх жителів, і гОстей. Зустрічає-посміхається. Ось він - я, дивіться на мої парки, мої палаци, набережні. Милуйтеся моїми мостами, фонтанами, пам'ятниками, огорожами. Але є місця, які місто не відразу показує. Це місця виконання бажань. Їх багато, і я спробую на якийсь час стати провідником і розповістИ про деякі з них. Почнемо з Петропавлівської фортеці. Скульптура "Зайчика, який врятувався від повені" знаходиться у фортеці на одній з паль, що оберігає опори Іоаннівського моста від льодоходу. Киньте йому монету - обов'язково повернетеся до Петербургу ще не раз. 
Собор Петра і Павла - абсолютне унікальне явище. За повірями, в те місце, де знаходиться його шпиль, зверху йде промінь дуже потужної енергії, його називають божественним. Коли на душі скребуть кішки, і взагалі повна депресія - обійдіть довкола храму, не заходячи всередину - відразу полегшає. 
У самій Петропавлівці знаходяться могили царських осіб. Дотик до могили Павла I допоможе в складанні іспитів, службових справах, налагодженні бізнесу. Зверніть увагу на коліна Петра I - в них можна дивитися, як в дзеркало, і за переказами, якщо потерти його коліна, то пройдет біль у власних ногах. А якщо потримати за мізинець, то виконується будь-яке бажання. 
Далі йдемо на стрілку Васильєвського острова. Дівчата, що мріють вийти заміж, - вам сюди. Тут ви знайдете морди гранітних левів. Самий кращий спосіб знайти єдиного і неповторного - поцілувати кам'яного лева. Говорять, що ця процедура знімає "венец безбрачия”. 
Біля Ніви є грифОни. Існує легенда, що якщо ви покладете руку в пащу грифОнові і візьметеся за зуб, загадаєте бажання, то воно обов'язково збудеться. Якщо ви погладите йому лапу, то у вашому будинку завжди буде спокій, щастя, оселиться успіх. Якщо ви погладите грифОнові крило, то кар'єра піде вгору, а якщо по голові і дивлячись в очі сфінксу, то виконується будь-яке, найнеймовірніше бажання. 
Повертаємося назад, проходимо через Палацовий міст. Направо пам'ятник Петру I - тесляру. Сюди - всім, у кого проблеми в кар'єрному рості, та і взагалі з пошуком роботи. Йдемо на Палацову площу. Що бачимо? Правильно - Александрівську колону. Будь-яке бажання виконається, якщо обійти за годинниковою стрілкою три рази довкола колони, в дУмках зосередившись на своїй мрії, відмовившись від зовнішнього світу. 
Портик Нового Ермітажу прикрашений десятьма гігантськими фігурами атлантів. Серед молодят Петербургу існує прикмета: якщо в день весілля приїхати до атлантів і доторкнутися до їх великих пальців ніг, шлюб буде неодмінно щасливим, а діти, які народяться в цьому шлюбові, будуть здорові і красиві. 
Далі, неспішно прогулюємося по Невському проспекту. 
Наш шлях лежить до Малої Садової, зараз це пішохідна зона. На початку вулиці розташувався незвичайний фонтан у формі кам'яної кулі. Щоб виконалося ваше бажання, треба доторкнутися до кулі долонею і спробувати розкрутити її. 
Повертаємося назад і йдемо уздовж річки Мойки. Там, над водою, біля Пантелеймонівського моста, знаходиться постамент з найменшим пам'ятником в світі - його висота всього одинадцять сантиметрів Бронзовий Чижик-пижик, який зайняв важливе місце в міських повірях: вважається, що кинута на постамент ськульптурки монета обов'язково принесе щастя і виконання бажань. Ну, раз вже ми дійшли до Мойки, то не можна не підійти до мосту Поцілунків, хоч би заради інтересу. Вважається, що щастя буде тим закоханим, які поцілуються на мосту, а ще краще - під ним. Причому від тривалості поцілунку безпосередньо залежить тривалість щасливого часу. Наостанок розповім про найчарівнІше місце Петербургу. Це каплиця Святої Ксенії Петербурзької на Смоленському кладовищі. У каплиці можна звернутися до духу покровительки Петербургу з найпотаємнішими проханнями. Для того, щоб Ксенія почула прохання, потрібно написати його на папірці, залишити в каплиці, запалити свічку святій, і три рази обійти каплицю. Ксенія вважається покровителькою жінок. Допомагає в любові, залагоджує родинні конфлікти. 
Петербург неймовірне за враженнями місто. Але, на жаль, наша екскурсія закінчується. І віднесіться до всього почутого з долею іронії. А якщо комусь раптом допоможуть чарівнІ місця Санкт-Петербургу, я буду дуже рада. А подорожувала з вами сьогодні я, Тетяна і програма “Збирай валізу!”.

3 коментарі:

  1. мы живем на одной волне,и это здорово. Обожаю Питер,посвятила ему пост Излечение Петербургом

    ВідповістиВидалити
  2. Ваш пост, ЧУМработница, как и все, что Вы делаете, СУПЕР! А то, что мы "звучим" в одном диапазоне - замечательно!

    ВідповістиВидалити
  3. Мммм... чудово, ось наші мрії і справждуються! Дякую!

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!