Ой хто, хто, Миколая любить...

, , 4 коментарі
Написання планів на 2012 рік, звітність за рік, який уходить, новорічна кампанія на радіо "з'їдає"  увесь вільний  час.  Тому блогерне життя трохи хромає. Але, не згадати таке очікуване  та бажане свято, як день Святого Миколая, неможливо.  Адже і я, хоч і досить доросла, у дива вірю:-)  
Ось таке диво сталося з моїми колегами з дитячої бібліотеки. Те, що вони всі творчі, співучі, хазяйновиті - я здогадувалася. Але, що такі придумковаті  та  ще й із золотими ручками - не знала. Запросили мене на нову святкову виставу, із задоволенням пішла і ось що побачила на власні очі:

Можливо на фотографіях не дуже добре  можна роздивитися всі нюанси цих декорацій, але повірте, вся ця казкова краса блищить, грає різними барвами, створює зимовий настрій, а головне, ми, дорослі, відчуваємо себе повернутими у дитинство. Ну хіба у день Святого Миколая таке не може з нами трапитися?:-) А головне, чому я так розхвалюю атмосферу свята, тому, що все створено руками  бібліотекарів дитячої. Два дні невтомні пчілки самі шили костюми лялькам, створювали декорації і вивчали пісні.
Більш детально у сюжеті ТРК ВІК



Бердичівська міська бібліотечна система твердо тримає курс на перетворення із закладу, де у тимчасове користування видають книжки, у центр дозвілля дорослих та дітей. Тематичні вечори, творчі зустрічі, конкурси, читацькі клуби, потужний інтернет-центр зрештою… А ляльки? Навряд чи хтось колись припускав, що у стінах дитячої бібліотеки запрацює справжній ляльковий театр. І ось вже кілька прем’єр представили до уваги глядачів місцеві фахівці бібліотечної справи. В останній – новорічній – розповіли про дівчинку, котрій ніколи не вистачало місця за столом, пристойного одягу і просто людського тепла і уваги – про Попелюшку.
Алла Печковська, бібліотекар читальної зали бібліотеки для дітей: «Цю виставу ми готували з особливим натхненням і трепетом у серці, бо ця вистава пов’язана з нашим православним святом. Хотілось, щоб дійство вийшло чарівним, казковим, дивовижним, з усілякими пригодами. Ми готували його усім колективом. Писали сценарій, підбирали музику. Постійні наші репетиції проходили недаремно. Ми вклали душу у виставу і сподіваємося, що нашим діткам вона сподобалася.»
На те вистава і новорічна, аби все у ній було просочене запахом ялинки, морозною свіжістю і хорошими вчинками героїв. Бердичівській Попелюшці дістатися на королівський бал і зустріти там свою долю, окрім Феї допоміг добрий янгол-охоронець.
То нічого, що Попелюшка наша з вигляду трохи дивакувата. Діти ж не де-небудь знаходилися, а у казці. А у казковому царстві можливі будь-які найнеочікуваніші перетворення.

Однією з головних діючих осіб вистави став святий Миколай – без нього важко уявити життя людини взагалі, тим більш у грудневі дні. Святителя привів янгол-охоронець, і навколо одразу зацарювали справедливість і чуйність. Миколай взяв під опіку Попелюшку. Святий закликав дітлахів бути слухняними, добрими, любити Господа, обминати найменші гріхи і поважати батьків. І тоді наступна зустріч із ним, пообіцяв, не змусить на себе довго чекати. Третьокласники з 1-ї школи ще не бували на ляльковому дійстві у бібліотеці. Кажуть, сподобалося неймовірно – весело і щиросердечно.
Олексій Лужнецький, учень ЗОШ № 1: «Вистава була дуже весела і в ній було багато чого повчального. Мені особисто тут все сподобалося. І сьогодні я зрозумів, що потрібно помагати, якщо комусь важко.»
Микита Грищук, учень ЗОШ № 1: «Казка добра, як і всі казки. Хороші герої... Найбільше мені сподобався Святий Миколай, він всім приносить подарунки. Особисто я від нього теж отримав подарунка – іграшковий катер.»
Алла Печковська, бібліотекар читальної зали бібліотеки для дітей: «Ми хочемо запросити до нас всі школи. На цьому тижні і на наступних. Приходьте до нас, відвідуйте. Не обов’язково наперед домовлятися, вистачить за день чи за декілька годин. Ми завжди будемо раді прийняти у себе дітей, розповімо їм про бібліотеку, про книгу, покажемо нашу виставу.»
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш

4 коментарі:

  1. Таки я заслушалась,як вы там на своей мове гарно размовляете. А девчонка такая смешная в оранжево-желтом свитерке,которая интервью дает. такая вся вздыхательная...усталая такая..:-)Тань,в блоге так по-новогоднему,что я его просто не закрываю вов кладках. раз-и зайду,посижу со снежинками,дракончиком и ёлочкой

    ВідповістиВидалити
  2. ЧУМработница, Ируся, ты не поверишь, но...девочка в оранжевом оказался мальчиком)))Когда Саша решил взять у него интервью, я добрых минуты три присматривалась - кто же это?))) Оказалось - Никитка! Мы потом дома весь вечер вспоминали его манеру разговора. Мальчишка неординарный, очень толковый, но перед камерой видно стеснялся, не раскрылся:-) Весь она сам, словно "Я в раю, я летаю".
    Таки да, твои способности к языкам очень даже может быть!)))еще пару послушаешь "живу" мову и будешь сама по-хохляцки розмовлять.
    Очень приятно, что и тебе передалось мое новогоднее настроение. А желание твое (мне Дед Мороз на ушко шепнул) - обязательно сбудется!

    ВідповістиВидалити
  3. Галина Козаченко23 груд. 2011 р., 10:33:00

    Не устаю удивляться "придумкуватим" бердичевским коллегам. Вы просто великолепны! А знаешь, что мне больше всего понравилось в репортаже? Это слова Аллы о том, что не нужно заблаговременно договариваться ог посвещении библиотеки - можно и за час предупредить о желании прийти. Это говорит о том, что никакой показухи нет и быть не может! Вот какие наши библиотекари - один сплошной позитив, креатив, красота, ум, эрудиция, ................

    ВідповістиВидалити
  4. Галь, это действительно так...Сейчас у девочек горячий сезон: в день до 5 спектаклей. И некоторые школы даже не предупреждают, сразу приходят и им оказывают высококвалифицированное обслуживание:-)
    Да-да-да! Согласна! Библиотекари всех стран - самые-самые)))

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!