Львів на долоні: бібліотечне Левеня

, , 13 коментарі

2 роки тому на І бібліотечному Ярмарку Спокусниця  була просто вражена різнобарв’ям представлених     бібліотек, ідеями від сучасних бібліотекарів, які перевершували самі себе у креативних вигадках та супернових формах роботи з читачами. Та все ж таки було декілька представників когорти книжкових берегинь, біля виставкових палаток яких зупинялася, затамувавши подих і намагаючись на власну мозкову плівку зафіксувати все. Однією із бібліотек, яка виписувала усім особливу літературну мікстуру, допомагала отримати квиток на Ковчег та мала у друзях справжнього Левеня, була Львівська обласна бібліотека для дітей. Рік ми спілкувалися у віртуальному режимі, потім знову Ярмарок, на якому Левенятки всіх своїх ярмаркових друзів відпускали у вільне плавання Безмежного Океану Книг. Перша развіртуалізація і плани на колективну бібліотечну зустріч. Цьогоріч Ярмарок має регіональні рамки і Спокусниця жалкувала про те, що багатьох своїх віртуальних друзів не зможе побачити. Але львівське Левеня вирішило спланувати все по-своєму:-) І Спокусниця навіть знає чому: адже це миле звірятко – її вірний друг за гороскопом. І правильно заплановані мрії мають властивості збуватися:-) Отже, Львів бібліотечний.
Я чесно намагалася знайти в Інеті інформацію про виникнення ідеї створення близької нам за назвою вулиці - Бібліотечної.  На жаль...:-( Можливо львів'яни у коментах внесуть ясність.  
Майже у центрі міста спокійно собі існує, розвивається, дивує вулиця Бібліотечна.
Як приємно, що бібліотекарі України можуть гордитися таким дивом:-)
А Львів може гордитися бібліотекою, яка по праву одна з найкращих в Україні!
Директор, генератор майже усіх бібліотечних ідей
 Лариса Анатоліївна Лугова

Другий "Energizer", яка вміє поєднувати корисне та стильне у
своїй роботі, заступник директора Надія Кіндрись
Якщо звернутися до історій успіху відомих людей, то неодмінно побачимо, що всі вони мають своє кредо,  девіз та головний принцип життя. У Левенят все поєдналося у фразі пані  Лариси: "У нас має бути все якнайкраще!"  І цього "найкращого" мені пощастило побачити сповна... Можу тільки уявити, скільки потрібно вкласти души в пошук самої  ідеї, у її реалізацію, відшліфування деталей. Мені здається, що головне в якісній роботі львівських колег - це згуртований, творчий колектив. 
Спокусниця дуже вдячна  Ларисі Анатоліївні за екскурсію бібліотекою, за те, що змогла зазирнути за лаштунки, побачити як проходить звичайний буденний день  у  незвичайній чарівній бібліотеці. І сама начебто стала маленькою дівчинкою, настільки тут затишно і цікаво. Кожний куточок створений, облаштований з такою любов'ю та турботою про своїх маленьких відвідувачів.

 


Закуплені нові настільні ігри в бібліотеці...

Родзинка від Надійки - "Книжковий закапелок". Якби не поспішала, сама із задоволенням примостилася на сонечку і  перечитала улюбленого Чарівника Смарагдового міста:-) 
Щотижнево творчий колектив придумує щось надзвичайно захоплююче своїм читачам...
Інновації у бібліотечній роботі - на кожному кроці... Такий улюблений буккросинг. 
Затишна читальна зала...
... з поробками дітей...
та унікальними книжковими виставками, які на високому професійному рівні створюють працівниці бібліотеки... 
А ось і самі чарівниці - мені  пощастило застати усіх за творчим процесом... В черговий раз щось придумають, творять... 






Настав час зізнатися - Спокусниця була дуже вражена привітною бібліотекою, атмосферою, ідеями, оформленням. Вона припускала,  наскільки у Львівський обласній дитячий все на "12". Але є ще і те, про що мріє кожен методист...ух, просто дух захоплює! Така друкована продукція! Родзинка на родзинці! 



І мрія кожного бібліотекаря, прихильника всесвітньої мережі-) Інтернет-центр...і теж стільки родзинок! 



Мабуть, ви здивовані, чому Спокусниця при вираженні свого захоплення використовує доволі часто слово "родзинки"?  Тому що саме таку смачну і влучну назву має блог Львівської обласної бібліотеки для дітей - "БІБЛІОРОДЗИНКИ". І цим все сказано! 
...Дівчинка на велосипеді весело крутила педалі - попереду  стільки заманливого! Маю надію, що і мій шлях приведе мене ще не один раз до гордості Львова, до дружнього колективу бібліотеки. Від душі бажаю вам, милі Левиці, натхнення, наснаги, творчих злетів і здобутків, і звичайного жіночого щастя! 

13 коментарів:

  1. Ну Тетяно - Спокусниця, вразила! Приємно бачити знайомі обличчя всіх тих людей які люблять свою професію, надихають на творчість своїх колег та читачів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Розумію, Ларисочко, що Вам у два рази приємніше бачити цих красунь, адже нещодавно разом були у Криму:-)

      Видалити
  2. Дуже приємно читати про рідний колектив такий прекрасний відгук. Відчувається, що Спокусниця щиро захоплена побаченим і почутим. У пості немає жодної фальшивої ноти (літери тобто). Читаєш із почуттям гордості за те, що і ти є маленькою часточкою цього злагодженого колективу! Дякую, Спокуснице! Приїжджайте до нас ще не раз!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Навіть не сумнівайтеся - щиро, щиро!
      Маю надію - ще зустрінемося!
      Вам вдячна за теплий прийом!

      Видалити
  3. Дякуємо за хороші слова і красивий піар! Як колишній бібліограф, хочу надати вам бібліографічну довідку про вулицю Бібліотечну:
    див.посилання -
    1)http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%BB_%D0%A1%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D1%85
    2)http://city-adm.lviv.ua/portal/history-of-lviv/should-see/palaces/5421-palac-bavorovskih
    А також читайте у кн. Лемко І. 1243 вулиці Львова. - Львів: "Апріорі", 2009. - 528 с.
    Вулиця отримала назву "Бібліотечна" 1946 року.

    Ми завжди раді гостям та готові ділитися з ними досвідом. Запрошуємо, приїжджайте.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надюша, бібліографи ніколи не бувають колишніми:-))) Щиро дякую за все! У третій частині ще зустрінемося:-)

      Видалити
  4. Командна робота - найголовніше в кожній діяльності, а в бібліотечній й поготів! По-доброму заздрю "бібліотечним левенятам" - дуже ціную якісну команду. Дякую за подорож цією бібліотекою, приємно було знову побачити знайомі обличчя. А дружньому колективу бажаю в жодному разі не втрачати жаги до гарних ідей, наснаги в роботі, міцного здоров'я та багато щасливих моментів у житті.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Такі колективи, Галюня, надихають... після таких відвідин хочеться творити, діяти, жити на повну!

      Видалити
  5. Які прекрасні слова про Наших колег зі Львова! Читала матеріал на одному подиху.
    Ми мали честь приймати у себе цих прекрасних дам. Так ось, що я скажу, Тетянко... це справжні Бібліоледі! Вони ніколи не зупиняються, постійно в русі, постійно в творчому пошуку - результат приголомшуючий! Я в захваті від колег! Ти права - "хочеться творити, діяти, жити на повну!"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олюня, тепер і я мала честь познайомитися ближче з цими чудовими леді... Вражень - повно! Планів - ще більше! Яке це щастя - мати змогу зустрічатися з людьми, спілкуватися. Живе спілкування - це круто:-)

      Видалити
  6. Таня, не нашла у тебя электронку, пишу свою: tetyana_bidna@ukr.net
    Тогда лично ;) пообщаемся :)))

    ВідповістиВидалити
  7. Даа... изюминок, действительно много - целые пригоршни! И здорово, что ими так щедро делятся с коллегами.
    А благодаря блогосфере и вот таким вот путешественницам, как Таня, и нам кое-что распробовать удается! :)
    Очень понравились книжные стеллажи: у них такой домашний, уютный, привлекательный вид, которого, оказывается легко добиться с помощью подручных средств. Если, конечно, у вас доброе сердце, незашоренный взгляд и умелые руки....

    ВідповістиВидалити
  8. Наташа, у них этих изюминок - полные закрома! Меня даже в святая святых водили. Вроде все как у людей, да не так! Креативно, интересно, везде необычные задумки, люди все творческие - и все эта на полочках разложено на 10 лет вперед!)))
    Оформлено в библиотеке все в одном стиле, поэтому и смотрится так все гармонично.

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!