Львів на долоні: подорож за щастям

, , 20 коментарі
Що там ті трояндові, помаранчеві та оксамитові  революції...  У мене відбувається своя - львівська... Переворот думок, настрою, емоцій, сподівань... І все, славу Богу, тільки в позитивному напрямку:-) Якщо вам цікаво  про що я - подорожуємо разом... Потяг "Сімферополь-Львів" відправляється з другої колії:-) Усі шляхи ведуть з... - Козятину...
Реставрований вокзал начебто переносить у далекий 1888 рік... Лише ексклюзивний одяг працівників станції нагадує, що маємо квитки не на Машину Часу.

Він, цей час, швидкоплинний: змінюється все, але Ленін - "завжди молодий".
 
Правда, забули трохи підмарафетити та  промову підготувати. Нові інтереси у сучасників. І це є добре. Але, скільки ще таких постаментів чекають свого часу у забутих Богом кутках?
...Ідемо далі?
Перші слова, які почули при прибутті до цієї станції: "Варенички! Кому свіженькі гарячі варенички?"  Матінко рідна, та це ж омріяна Жмеринка!  Вокзал у формі корабля, який завжди прямує до Одеси-мами:-)
... Далі була мала Батьківщина - місто, де "заритий пуп". Красень Хмельницький, який, на жаль, не вдалося сфотографувати. Ще далі -  Тернопіль, на землю якого  просто  було ліньки виходити. Адже краще  прикорнути на кожне око по пів-годинки. Нарешті - Львів!!!  Серце завмирає від передчуття того, що тут має неймовірно сподобатися, тут маємо знайти нових друзів, тут має бути затишно і наче вдома. Кожна людина отримала у спадок на цій великій  планеті  свій маленький куточок щастя: найріднішій, найпотаємніший, найзагадковіший. Можливо,  для мене ним стане саме Львів?
Саме сьогодні - у шалених погонях за мріями, за метушнею, за напругою важкого дня - я розумію: мені не важливо у колекцію світлин отримати  відомі фото-візитівки міста. Це не мій стиль життя. Мені потрібно встигнути хоча б щось закинути у склад пам'яті, аби потім, за допомогою цих декількох швидких, не зовсім вдало зафіксованих моментів "на бігу" згадувати і відтворювати дихання міста. Шаленіти від відчуття величності його будівель, плинності часу і  бажання повертатися сюди  ще не один раз. Мені вкрай важливо зануритися у літературу про саме місто, про його людей, дізнатися про культуру та старі галицькі традиції. Мені замало доби. Для Львова мені потрібне все життя...


20 коментарів:

  1. "Мені потрібно встигнути хоча б щось закинути у склад пам'яті, аби потім, за допомогою цих декількох швидких, не зовсім вдало зафіксованих моментів "на бігу" згадувати і відтворювати дихання міста. Шаленіти від відчуття величності його будівель, плинності часу і бажання повертатися сюди ще не один раз." Все, ти сама прописала мій коментар, прочитавши мої думки. І знову в нас стався збіг, і знову я відчула нашу спорідненість. Недарма ми з тобою емоційні близнючки, чи не так?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Егей, близнючка дорога, ти звернула увагу о котрій писався цей пост?:-) Як співається: "меня прет, меня прет, потому что снег идет"! Так і з цією мандрівкою. Як-то кажуть - далі буде!
      А коли це ти бцла у Львові?)))

      Видалити
  2. Спокусниця, чи часом ти не ярмаркувати до Львова поїхала? Що цікавенького пропонувати будете?
    "Шаленіти від відчуття величності" архітектури Львова прийдеться тільки в бігах.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оленько, на жаль, ні. Але гадалося, що ти мала бути на тому Ярмарку і передавала тобі палкий привіт:-) У Львові я була у пошуках щастя:-))) Далі має бути трисерійна розповідь про моє перебування там

      Видалити
    2. Буду чекати три серії про твоє перебування у Львові.
      Я ярмаркувати не їздила, туди тільки дівчата по "Бібліомістечку". Так сталося, що вони у нас "іноваційні"...

      Видалити
    3. Я вірю в те, що колись настане мить, і ти, о Господиня Багатобарвна, побачиш світ і познайомишся з блогоколегами...

      Видалити
  3. Танюша, який чудовий пост! Напевно, відносно Львова всі відчувають щось схоже. На нього ніколи не надивишся і ним ніколи не надихаєшся!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Маю надію, що дихати львівським повітрям буду хоча б 2 рази на рік:-)
      А далі у планах наша з тобою развіртуалізація:-)

      Видалити
    2. Звісно! Може, у Львові? А поки я втілюю в життя чергову ідею, зайди до мене в блог, ти одобриш, я впевнена

      Видалити
    3. Тобі зручніше у Львові???
      Вже зайшла...круто!

      Видалити
  4. Вот такие посты надо летом рожать. Блин, и зачем я сегодня столько времени потратила на сочинение длиннющего текста?! Надо было картинки и все!!:-))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Летом вообще тяжело что-либо рожать)))
      А те, кому это удается, просто марсиане какие-то)))
      Ир, не зря мы тебе пророчили космос, помнишь?)))

      Видалити
  5. Сама вчора була у Львові на Міжрегіональній ярмарці. Але через щільний графік, щоб не запізнитись на потяг, була змушена поїхати не поглянувши на всю львівську красу і таємничість.... От скільки читаю цей пост, так відчувається, що усі слова написані душею мандрівника:) Тетяна, а ти часом не за наукою у Львів поїхала?;) Може навчатись будеш там?:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ларисочко, я вже бачила тебе на фото з Ярмарку! Як завжди - у перших піонерських бібліотечних рядах!
      У душі я ще та "лягушка"!))) Тільки коштів на всі плани не вистачає)))
      Про львівські плани - ще не час пити хершіс:-)

      Видалити
  6. Спасибо за ссылку. И почитали, и посмотрели, и еще раз убедились в изящности художественного вкуса и слога автора. БОЛЬШЕ ПРИЯТНЫХ ВПЕЧАТЛЕНИЙ !!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Питерцы, спасибо, что заглянули. Благодарю за такую лестную оценку скромных "опусов" автора:-) За впечатлениями еще катнем! Я, правда, в раздумьях - о какой ссылке идет речь... и мы знакомы? Есть почти два варианта ответа))) Жду разгадку

      Видалити
  7. У мене вже все гаразд(з коментами).
    Час для занурення "у літературу про саме місто, про його людей, дізнатися про культуру та старі галицькі традиції" у тебе ще буде. Ми постараємося допомогти тобі (літературу підберем, про культуру розкажемо, традиції зможемо відтворити):)
    А ще, львів'яни, мають надію, що Тетяна буде у нас частіше, і тоді ж зможе повчити всіх охочих блогерській справі! (Бо ми дуже, дуже цього хочемо!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже на це очікую....вельми сподіваюся, що наша присутність не є тягарем для любих львів'ян...
      Стосовно блогерських зустрічей - я тільки "за"!!! Нам є чому повчитися одна в одної:-)

      Видалити
  8. Танюша, це ваш новий блог? http://www.brdlib.org.ua/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ганнусю, якщо блог "Спокушаючи книгою..." - особистий блог методиста Бердичівської ЦБС, то "БібліоБердичів" є колективним блогом нашої системи:-) Ще у нас є наймолодші друзі "Чомусики та Читайлики" - блог дитячої бібліотеки.

      Видалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!