Буренка - она и в Африке Буренка: рецепт смачного пирога

, , 8 коментарі
З цією красунею ми знайомі не дуже так і давненько, але враження - що все життя... Мабуть, дається взнаки її освіта та й практика вже у реальному житті, але з Юльчиком відчуваєш себе завжди затишно та у "своїй тарілці". Мені інколи здається, що з цією випускницею соціально-психологічного факультету навіть якщо дуже захотіти, то і посваритися неможливо:-) Завжди привітна, усміхнена, готова у будь-яку хвилину прийти на допомогу - вислухати, розрадити. Насправді дуже молода за віком, але має величезний багаж досвіду та таку серйозність в очах... а вони у неї дивні - начебто води гірського озера... А ще посмішка - скромна та ледь помітна, така буває лище у щирих душею людей. У Юлі все йде із серця... саме тому вихованці Інклюзивного читального залу у Житомирській ОУНБ вже не можуть уявити свого життя без цієї вродливої координаторки...
Якось при нашій особистій зустрічі у Бердичеві виявилось, що Юльчик - неабияка господиня, любить все новеньке та смачненьке, а ще вона  є постійною читачкою мого блогу, особливо рубрики "Смачниссимо"... "Нема чого просто так читати:-))) Треба теж ділитися своїми вкусняшками" - вирішила я, і звернулась до Юлі з проханням про гостьовий пост... Ось і маємо:-)
Коли мозок зайнятий робочими моментами та вимагає відпочинку, як наслідок, спрацьовує захисний механізм – я починаю мандрувати статтями блогу «Спокушаючи книгою»;) І найбільше мене вабить розділ «Смачниссимо». Адже, мало хто знає, що люблю пекти, і не раз говорила своїм колегам, що для повного щастя в читальній залі потрібно духову шафу поставити! Тому іноді, пригнувши голову та втупившись в екран монітору, я нишком починаю нотувати ті кулінарні шедеври, якими з нами щедро ділиться Спокусниця (я навіть окремий записник для цих справ завела;)). 

Чесно кажучи, в теперішній час, коли можна зайти в мережу Інтернет та ввести в пошуковій строці запит будь-якого рецепту, здавалося б, не має виникнути «кулінарного інформаційного голодування». Однак, потрібно ще знати, що шукати) Тому, керуючись ґрунтовними та перевіреними рекомендаціями Спокусниці, знаю точно, що все вийде! Тим паче, що до перевірених кимось «рецептиків» в мене виникає більше довіри))))

Але пишу цей пост не спроста, так як теж хочу поділитися секретом одного зі своїх фірмових та схвалених родиною пирогів. І назва його, як на мене, цілком і повністю відповідає вигляду – «Буренка». В приготуванні зовсім не вибагливий, тому записуйте:

Для тіста:
200 г вершкового масла (можна замінити вершковим маргарином)
150 г цукру
1 яйце
350 г борошна 
50 г какао-порошку
10 г розпушувача
Для начинки:
600 г домашнього сиру
100 г вершкового масла
150 г цукру
1 ч. л. ваніліну (без гірки)
1,5 ст. л. крохмалю
4 яйця
Приготування:
1. Крок
Тісто: Масло розтерти з цукром, додати всі інші продукти за списком, ретельно вимішуючи. Розподілити руками тісто по дну і стінкам форми, залишивши невеликий шматочок тіста на цятки для корівки!
2. Крок
Начинка: Збити творог + масло з цукром і ваніліном. Додати крохмаль. По одному додавати яйця, перемішати і потім збивати мінімально коротких проміжок часу, лише, щоб яйця повністю вмішалися в творожну масу. Вилити начинку на тісто.
3. Крок
Далі зі шматочка тіста, що залишився, формуємо довільні коржі-цятки і розподіляємо їх поверх творожної маси. Ставимо в розігріту до 170о духовку на 50 хв.
4. Крок
Даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. А потім ставимо в холодильник (години на 3).

Смачного! Чекаю в коментарях ваших пропозицій, побажань та підказок)

P.S. від Спокусниці: 
А ще я просто "закохалася" у вислови Юлі, вважаю, що їх потрібно виставляти на постерах про бібліотеку: 
"Успіхів у роботі та натхнення налагоджувати в дітлахів і молоді емоційну залежність від діяльності бібліотеки!!!;)"
"Я завжди кажу, що в нашої малечі потрібно "закопати в бібліотеці оту емоційну пуповину", щоб вони приходили знову і знову!"


8 коментарів:

  1. Дякую за теплі слова! Насправді Спокусниця перебільшує, але дуже приємно почути про себе таку рефлексію;) Маю надію, що всім сподобається моє творіння. Обіцяю під час відпустки експериментувати з випічкою та ділитися рецептиками!;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я ніколи не перебільшую, я навпаки - ще мало кажу:-)
      Але твоя скромність нам до вподоби...
      Ділись-ділись з нами:-)

      Видалити
  2. Гарний рецепт, дякую, обов'язково приготую, от тільки я не сможу нарізати та їсти корівку, навіть умовну, тому замість цяток притрушу какао або понатикаю різних ягідок.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже дякую! Хороший рецепт не буває зайвим.

    ВідповістиВидалити
  4. Сирник не буває несмачним ! Дякую за ще один рецепт.

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!