Великі перемоги маленької бібліотеки...

, , 15 коментарі
Старий Новий рік приніс бердичівлянам довгоочікуваний сніг...Народ, як це круто, я вам скажу:-))) Здається - забули...Здається - не дочекаємося...Але свято - воно і в Африці свято: попросили Діда Мороза, і ось вам - купа подаруночків...Два дні тому готувалась  показати вам оцю фотокартку, раз сніг тільки штучний (і то у горах), тому і Сніговика планували робити такого, незвичайного:

Але..."тише едешь, дальше будешь"... Звіт забирає весь час у блога, і пост пишеться пізніше, і сніг вчасно випав...Все, як книжка пише.
А ось другий подарунок чекав на мою рідненьку бібліотеку три місяці, з того часу, як відкрився Інтернет-центр. Ми знали, що 15 компів на систему - це диво. Довгоочікуване, як сніг, і бажане, як свіже зимове повітря. Ми також знали, що для міста це - подія. Визначна. І місто пишатиметься нами. Тому  на урочистій  церемонії відзначення перемог, здобутків та досягнень бердичівлян  «Вас вітає Бердичів» директор міської ЦБС Лисюк Людмила Володимирівна  представляла бібліотечну систему серед сотні номінантів цього дійства. 
Шостий рік у Бердичеві відбувається така церемонія нагородження найкращих. І в шостому збірнику є наші імена:-)
 
 
Я думаю, ви побачили задоволену трійцю у центрі 3 фотокартки?:-)
Ось так вони живуть і працюють, скромні маленькі  бібліотечні працівники у великому  (для них) рідному місті. Про те, як Бердичів відзначив свої перемоги, здобутки і досягнення 2011-го року, можна подивитися у відеосюжеті ТРК "ВІК"


Шість років тому у Бердичеві проголосили: місто змінюється на краще і у цьому є, безсумнівно, заслуга кожного городянина та тих, хто у різних кутках України й світу живе з Бердичевом у серці. Якщо ти приклав руку до того, аби про Бердичів дізналися поза його межами, Бердичів має прикласти зусиль, аби про тебе почули на головній сцені міста. Цьогорічна – 6-та – урочиста церемонія відзначення перемог, здобутків та досягнень бердичівлян отримала назву «Вас вітає Бердичів» і традиційно зібрала кілька сотень номінантів – тих, хто змусив говорити про місто 4-х культур за його теренами. Цілі проведення такого масштабного дійства – воістину високі, вважає Бердичівський міський голова Василь Мазур, і представлення широкому загалу кращих із кращих його земляків – то ще не все, заради чого варто влаштовувати такий захід.
Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Перш за все, я хочу привітати усіх з Різдвяно-Новорічними святами, сьогоднішнім святом, що його ми чекаємо і любимо. До нього всі бердичівляни підходять зі здобутками, перемогами. Прославляють Бердичів, творять його історію і гордяться цим. Але, мабуть, більше за всіх від наших перемог радіють наші батьки. Вони все своє життя віддали праці на благо нашої Вітчизни. І працювали, аби бачити в своїх дітях та онуках щось хороше, щось красиве. І сьогодні вони радіють. Низький вам уклін.»
Прекрасною і непересічною подією вважає щорічну церемонію голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський. Високопосадовець – частий гість у Бердичеві, зізнається, що бувати у ньому йому з кожним разом все приємніше.
Йосип Запаловський, голова Житомирської обласної ради: «Місту Бердичеву є чим відзначитись. Якщо брати промисловість – попереду Бердичів. У транспорті, зв’язку, освіті, культурі – попереду Бердичів. Мені як керівнику області приємно вкотре бути з вами. Вшосте відбувається це свято у Бердичеві… Я хотів би звернутися до мешканців всієї Житомирщини: вам є з кого брати приклад. Як шанувати, як славити своїх земляків – мешканців прекрасного, патріотичного міста Бердичева.»
Цей рік – особливий для України. Вона прийматиме Євро-2012. Тож організатори вирішили, що доречно буде розпочати церемонію з нагородження саме спортсменів. Приємно було споглядати за тим, говорили на святі, що ця когорта бердичівлян, залишається однією з найчисельніших. Здається, немає такого виду спорту, в якому б наші земляки не проявили себе з кращого боку, і це було помітно з того, як заповнювалася сцена міського Палацу культури легко- та важкоатлетами, футболістами, боксерами, шахістами, юними майстрами бойових мистецтв, плавцями тощо.
Хто може посперечатися зі спортсменами у кількості номінантів, то це освітяни. Очолювані Валентиною Адаменко, вони здобули звання найкращих в області. Потенціал та здобутки бердичівських педагогів не міг не відзначити головний освітянин Житомирщини Олександр Пастовенський, який констатував: освіта на Поліссі досягла значних успіхів.
Олександр Пастовенський, нач. управління освіти і науки Житомирської ОДА: «У цих успіхах доля бердичівлян незаперечна. Серед усієї освітянської галузі області освіта Бердичівщини – найкраща. Це найкращі дитсадки, школи, ліцеї, гімназії, колегіуми. Школа-інтернат – теж найкраща, професійно-технічна освіта і вищі навчальні заклади – на вищому рівні. У Бердичеві найкращий начальник управління освіти і науки, директори і педагоги. Деякі пророки прогнозують на 2012 кінець світу. Скажу, що, допоки живі такі прекрасні люди, поки є місто Бердичів – кінця світу не буде.»
«Пізнавай, твори, перемагай»… Свого часу цю номінацію створили для вихованців і педагогів лише одного закладу, що нині йменується Центром позашкільної освіти ім. О. Разумкова. Що поробиш, коли і дорослі й малі, екологи й науковці, мистецькі колективи й гуртки народної творчості мають неабиякі таланти, потяг до творчості і волю до перемог. Грамот, дипломів і медалей, здобутих цими хлопцями й дівчатами, вистачило, напевне, на кілька величезних глядацьких зал. За такими як «разумковці» майбутнє, переконана начальник головного управління у справах сім’ї молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула.
Раїса Гула, нач. ГУ у справах сім’ї молоді та спорту Житомирської ОДА: «Користуючись нагодою, я хочу подякувати сьогодні міському голові Бердичева Василю Мазуру за те, що він та його команда –єдині, хто в минулому році виділив понад 300 тис грн. для зміцнення матеріально-технічної бази позашкілля. До речі… Влітку 2012 року відбудеться ХХХ-та Олімпіада в Лондоні, де будуть брати участь і спортсмени Житомирщини. Серед 8 кандидатів – 3 з Бердичева. І це перемога.»

Бердичів не лише найкращий в освіті та спорті: місто пишається колективами галузі культури і своїми митцями. Так, серед іншого, того дня як володаря Гран-Прі творчого звіту аматорських колективів та майстрів народної творчості відзначили бердичівську культуру та її очільницю Олену Петрівську. Лауреатом спортивного року серед обласних ЗМІ став творчий колектив ТРК «ВІК», а двоє його працівників – Інна Покотилюк та Віталій Сінєльніков – отримали до того ж нагороду за створення телепортретів людей праці.
Михайло Ковалко, Почесний громадянин Бердичева: «Я гордий тієї високої честі вручати нагороди кращим у номінації «Культура». Ця номінація визначає дух, духовний світ Бердичева, області та країни. А в деяких напрямках і світу. Як приклад наведу школу Анатолія Залевського, Гран-прі 2011, пісні С. Ігнатенка. Культура – це духовний зміст кожного із вас. Це зміст духовної еліти Бердичева на чолі з його мером Василем Мазуром. Як казав Павло Загребельний, це той зміст, «який нині визначає націю».
У Бердичеві мешкають потужні виробники, милосердні й працьовиті люди та матері-героїні. Чимало вручили на церемонії і почесних нагород. Серед інших Подяку обласної ради за внесок у соціально-економічний розвиток Бердичева отримав депутат Бердичівської міської ради, директор ТРК «ВІК» Віктор Бессаліцьких, а бердичівському міському голові Василю Мазуру урочисто вручили орден «За заслуги» ІІ ступеня та ще одну почесну відзнаку.
Йосип Запаловський, голова Житомирської обласної ради: «Дійсно, Бердичів і люди, які в ньому проживають – це особливі люди. Є така нація – бердичівляни. То, напевно, ви. Скажу, що у нас в області впроваджена найвища нагорода – Почесна відзнака Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини». Чергову – п’яту – нагороду сьогодні отримує Василь Мазур.»
Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «На завершення я хочу сказати, що ми показали! Що нам є чим гордитися. Що ми вміємо працювати. Що місто вміє перемагати. І все це ми робимо через любов до Бердичева і з любов’ю до нього. Все це нам дається лише тому, що ми маємо гарних друзів за межами Бердичева, в області, в Україні, за кордоном.»
Телерадіокомпанія «ВІК» традиційно готує до показу повну версію церемонії відзначення перемог, здобутків та досягнень бердичівлян. Дивіться її незабаром на нашому телеканалі.
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Віталій Сінєльніков
Сергій Бесараб
Олексій Різванюк

15 коментарів:

  1. Тетяна, які ви молодці! Насправді стільки років бути першими в області! Вітаю! Є чим пишатися :)

    ВідповістиВидалити
  2. Галина Козаченко16 січ. 2012 р., 10:08:00

    Я так и думала, что предстоящая деловая поездка в Житомир, в частности в нашу библиотеку, помешала твоей работе с блогом, - прости, но сама понимаешь... Но не написать о таком событии в нашем Бердичеве ты, конечно, не могла. Я поздравляю всех жителей, номинантов, победителей, поздравляю своих самых любимых коллег!
    Успех едва ль придет к лентяю,
    К успеху путь тернист и крут.
    А годы, быстро пролетая,
    Трудяг к успеху приведут.

    И если ты не прочь поспать-
    Успеха точно не видать.
    А что же нас ведет к успеху?
    Терпенье в жизни и в делах,
    Напор не будет нам помехой
    В поступках наших и мечтах.

    И если цель тебе видна-
    Иди, не бойся оступиться,
    На то и жизнь тебе дана.
    Чтоб где-то чем-то поступиться.

    А если где-то ты упал, вставай
    И, дальше продолжая,
    Будь крепок, мудр, силен и крут
    Свой путь, к успеху пролагая.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. стихотворение очень в тему...вчера был очень "такой" момент, когда слезы на глазах и твои эти слова...

      Видалити
  3. Ещё больших вам творческих побед и достижений!

    ВідповістиВидалити
  4. Ochumelaya, Дякую, ми дуже стараємося і я думаю, що у своїй області ми точно "не пасемо задніх"!)))

    ВідповістиВидалити
  5. Галюнь я повторюсь но то, что было сказано сегодня мной на нашей деловой встрече, искренне: я вижу в вас не толкьо орган проверки планов и отчетов, коллег, а настоящих друзей, приятных собеседников и милых людей. К вам приятно приезхать в гости! Единственное, чего не хватает - шушуканья с тобой, посиденек по-приятельски:-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой,тут уже про органы какие-то речь.. Ужосс!

      Видалити
    2. ))))Они (наши проверяющие, любимые методисты области), очень хотят быть органами, которые выедают всю печенку))) Но у них это НЕ получается!))))) Хотя....с новым грантом очень зацепило))) Да, Наташа и Галя?

      Видалити
    3. Галина Козаченко18 січ. 2012 р., 09:42:00

      Мне тоже шушуканья с тобой не хватает, о стольком хочется поговорить... Вот только как это устроить? Что касается "выедания", просто очень хочется сдвинуть работу с "мертвой точки". А по поводу нового гранта - очень рады, что "зацепило" Сегодня будет разговор об этом с Коростенем. А мне вдвойне хорошо: и Бердичев, и Коростень - близкие мне города, хотя и не моя малая родина. Просто там живут люди, которые мне дороги.

      Видалити
  6. Вечер...Вернее уже почти полночь) Только закончила написание проекта... Получится ли у нас? Нужна ли нам победа? Хочется ли? Наверное, и то, и другое, и третье...Раз сказал "А", хотелось бы в ответ услышать и "Б" - что выиграли грант и можно начинать работу...направление интересное и еще не достаточно разработанное в нашей системе....Дай Бог нам удачи...

    ВідповістиВидалити
  7. Галина Козаченко19 січ. 2012 р., 14:38:00

    А я в удачу, свою, верю.
    На горизонте виден берег.
    С любовью радость раздаю.
    Есть хлеб? Охотно поделю.

    Потери? Это лишь уроки.
    В себя поверь, как веришь богу.
    Раздвинь пространство и пойми.
    Улыбка – ключ к любой двери.

    Возможность – твой реальный фактор.
    Энергия? Велик реактор.
    Желание – прыжок успеха.
    Помехи созданы для смеха

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А я-то думаю, почему в последнее время так часто смеюсь:-)))

      Видалити
  8. Щиро радію за вас, дорогі колеги. Дійсно, бібліотекарі в культурі - найкращі. І дійсно це визнання. Успіхів вам і надалі!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В свою чергу щиро дякую, пані Ольго! У своєму місті СВОЮ культурну нишу ми завоювали. Тепер піднімаємося на щабель вище

      Видалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!