Ах, эта белая сирень...И в Ботаническом саду...

, , 14 коментарі
Пізнім вечором, коли домашні  солодко сплять у своїх ліжечках, можна посидіти і позгадувати, яка дивовижна "практика" чекала нас після відвідин філії. Сто і один рік не була я у місцевому Ботанічному саду. Ще коли дівчинкою  ходила на шкільну практику на присадибну ділянку. Не знала, що і начальство змінилося,  і  господарство настільки покращало, і навіть є невеличкий дендрологічний парк, про що взагалі ніколи не чула. У нас, в Бердичеві, і своя "Софіївка"?

Як театр починається з роздягальні, так і кожна установа із таблички та  гостинних господарів - директора Василя Степановича та методиста Ніни Олександрівни

 І почалася дивовижна казка...Чого тільки немає у дендрологічному парку...
... і красень в'яз...
... і черемха, випічка  із якої - шоколадного кольору, дивного аромату и смаку, а ціна - здорово кусається - 80 грн за кг...
...білки, яких важко роздивитися, але які навіть не захотіли познайомитися поближче...
... кущі дивовижної японської айви...

... незвичайний клен (навіть назву забула)...

... звичайні свічечки каштанів...
...красуні берізки...

 ...алеї бузку...
...5,2 г землі...
... за усім потрібне хазяйське  око та око...
... бібліотекарі такі пронири, що скрізь встигають! Ось так випадково побачили, яким чином готуються насіння. На кожному клаптику газети - напис - назва сорту картоплі...
Побували ми і у теплиці, де сотні різноманітних рослин. Олеандр - начебто і царська особа, а такий підступний. Ця рослина - отрутна. Якщо є ворог - гарний спосіб позбутися без доказів:-)

Отакої! Не потрібно мені було вголос заявляти про такі речі. Фотоапарат відразу "війшов у ступор" - робити знімки відказався. Залишається тільки домальовувати  в уяві, скільки тут див!
... Пів години екскурсії -  і дівчата запрошують нас на майстер-клас з посадки  "калачиків".  Хоч тут вийшло зробити декілька кадрів...
Задоволені тим, що своїми ручками посадили рослини, дякуючи за приємні враження та неймовірно цікаву  екскурсію, вертаємося на  робочі місця...
Такими алеями хочеться блукати весь спекотний день...

 ... Гостинчик від білочки...

Ось так і співпрацюють, а точніше - живуть своїм не зовсім тихим, мирним життям дві чудові установи - бібліотека-філія № 2 та Екологічний центр. Побільше вам читачів та охоронців, любителів  природи!

14 коментарів:

  1. На всё могу спокойно смотреть,кроме сирени. Слышу запах, хочу уткнуться и нюхать!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Со мной та же ф...ня:-) Договорились с экоцентром - осенью придем за любыми понравившимися отростками сирени...Ужасно хочу махровую, та, которая на 1 фотке.

      Видалити
  2. Який гарний парк! Природа і людина - невід'ємне ціле, не перевершена гармонія краси.Нехай Ваш парк процвітає і радує відвідувачів. А бузок дійсно вражає, а ще цвіт каштанів. Та не можу не похвалити красунь-берізок! Ну справжні наречені, такі чепурненькі! А як же не сказати про наш основний продукт харчуванн картошку? Я її так полюбляю, нехай вона буде урожайною завжди!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мене теж - найбільше радують берізки...вони на другому місці після бузка:-) Я навіть незнала, що в нас є дендрологічний парк. Тепер точно потрібно їхати до нас у гості!

      Видалити
  3. Взаємно з любов'ю і найщирішими побажаннями прийміть від WebРукавички сердечну нагороду. Зичимо творчої наснаги, вдячних читачів з цікавими коментарями.

    ВідповістиВидалити
  4. Очень нравится, как каштан цветет: вверх головой - необычно))))
    Хоть ты и пишешь, что "обычные свечи каштанов"
    Это потому, что ты каждый год их видишь. А я как уехала на север, так 20 лет и не видела! Спасибо за пост! Красотища!
    Очень люблю по аллеям ходить... Очень спокойно гулять...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да уж, что-то с памятью моей стало: ведь я совершенно забыла, что ни каштанов, ни, скорей всего, сирени у вас нет! Согласна с тобой, Ирин, тогда вы обделены частичкой весенней красы...
      постараюсь еще пофоткать наших "красавиц" и порадовать вас

      Видалити
  5. Жаль, что я жила какое-то время в Киеве и вообще часто бываю там, но ни разу не была в ботаническом саду. Надо обязательно побывать как приеду!

    ВідповістиВидалити
  6. Хочу сделать еще подборку наших каштанов...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. С удовольствием полюбуюсь!
      И особенно весенних! Оч нравятся, как цветут!
      Я их сейчас только летом вижу!

      Видалити
    2. Сделаю подборку фото про весенний Бердичев...

      Видалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!