Різдвяний подарунок для читачів

, , 11 коментарі

Різдвяні свята для кожного із нас - це сподівання на краще, це очікування дива, це - свято свят... Ми всі, в якому б віці не були, все ж таки залишаємося дітьми. Дітьми, які із задоволенням і поколядують, і отримають  подарунки. Різдвяний подарунок для всіх читачів є і в мене:-)
Хто цікавиться творчістю майстрів різних напрямків, той знає: і серед дорослих мисткинь є особи, для яких дитинство не закінчується. Вони бережуть вірність цьому світлому і щирому періоду в житті кожної людини. Однією з таких диво-художниць є Вікторія Проців, яка малює свої кольорові зображення кумедних персонажів і сюжетів.
 Біографічна довідка:
Популярна львівська художниця Вікторія Проців народилася в 1983 році у Львові у родині художників. Закінчила ЛАМ (графічний дизайн) 2006 року. Працює в техніці кольорової графіки, якої її навчив батько Іван Проців. Її творчість - лялькові смішні дівчатка, м'які карикатури на закоханих, ідеалістичні сюжети - ілюстрації національних традицій тощо - це і є той легкий жанр, якого потребує звичайний глядач. Все відбувається просто: усмішка сама собою сяє на обличчі, при перегляді  картин Вікторії Проців.
Але, тривають різдвяні свята, і тому серед  численних робіт  майстрині  я хочу виділити цю чудову тему.  Адже  ще сьогодні ми святкуємо, а завтра... Завтра починається доросле життя: з роботою, з проблемами. Тож нехай  картини Вікторії  стануть  вам  постсвятковим антидепресантом.


Вертеп

Ніч перед Різдвом




В Святвечір лунають колядки. Від співу  на душі стає затишно і легко.  Колядувати починають не в усіх місцевостях України одночасно: на Покутті діти ідуть колядувати вже на Святий вечір; на Слобожанщині (колишній Гетьманщині) та на Гуцульщині – у перший день Різдва Христового, після того, як у церкві скінчиться богослужіння; на Західному Поділлі йдуть колядувати на другий день свят уранці. Колядують діти, дорослі парубки та дівчата, а на Галичині інколи колядують і ґазди, але по всій Україні першими йдуть колядувати діти.
Раніше такі колядники  спочатку питали дозволу: «Пане господарю, благословіть Христа славити!» А нині питають по-іншому: «Чи можна колядувати?» І коли згоду отримано – по всій хаті лунає дзвінке і гарне: «Нова радість стала, яка не бувала…» 
Поколядуємо разом?
 

А ось вам на утіху одна з найпопулярніших робіт Миколи Леонтовича, знана не тільки в Україні, але й у всьому світі під назвою «Колядка дзвонів». На  цей раз у виконанні популярної акапелла команди Пентатоникс (Pentatonix).
 З  Різдвом Христовим!

11 коментарів:

  1. Чудові малюнки, веселі, оригінальні,добрі, і, якщо можна так сказати про малюнок - теплі. Веселої Коляди усім!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саме такі почуття у всіх викликають роботи цієї молодої майстрині - теплі...
      І тебе,Світланко, із святами!

      Видалити
  2. Ха-ха, Виктор Павлик, это не близнецы, а имя и фамилия! :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так точно, Ленуся, именно ОДИН человек с таким интересным сочетанием: Виктор Павлик:-) Ты о нем раньше не слышала?

      Видалити
  3. Когда смотришь на эти работы, становится теплее и веселее на душе. Знаете, а у нас в библиотеке открылась выставка детских работ, под названием "Волшебное". Детки разных возрастов и занимаются в дизайн-студии, которой руководит замечательна семейная пара молодых художников Екатерина и Виктор Дацуны - талантливые художники, графики, думаю, что еще не раз в будущем услышим эти имена. Работы очень интересные: разные по мастерству, видению, но единые в том, что каждая из них задевает Ваши чувства. Мне бы очень хотелось Вам показать их - наверное так и сделаю - пошла фотографировать.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. За то самое тепло и веселье от работ художницы я и пригласила ее виртаульно в гости:-)
      А о твоем "Волшебстве" очень хотим узнать. Возможно, когда приедем на отчетность их уже не будет, этих работ? Поэтому давай, подруженька, зови "БИСОНИЦУ" и ждем тебя с новым "гостевиком"!
      И кому я сейчас все это говорю? Ты же вон, с фотиком ходишь по выставке:-)

      Видалити
  4. Дуже цікаві роботи, шкода, що ми львів'яни ще не знайомі з молодою, талановитою художницею. Дякуємо Вам за віртуальне знайомство з нею. А також хочемо привітати Вас з різдвяними святами та побажати: великий мішок здоров'я, гучних колядок та здійснення всіх мрій!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надійко, дуже рада бачити тебе у гостях (ти забула, ми на Ярмарці при зустрічі перейшли на "ти"?:-) і привітати з Новорічно-Різдвяними святами! Здоров"я і наснаги тобі, щастя та різдвяних див...
      Ти подала цікаву ідею стосовно знайомства з Вікторією Проців. Можливо, ви познайомитесь з нею ближче у бібліотеці і ми здійснимо віртуальну зустріч по скайпу?

      Видалити
  5. Які цікаві малюнки! Колоритні та ніби об`ємні... Дякую за відео,такий відразу настрій святковий.Бо я вже встигла засумувати,що свята скінчились.

    ВідповістиВидалити
  6. Танюш, такой светлый и теплый пост!!! Пусть и весь год у нас будет такой же!

    ВідповістиВидалити
  7. Вітаємо всіх з чудовими різдв'яними святами!!! Бажаємо наснаги та багато нових ідей!!!

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!