Як бібліобджілки за інноваціями літали або про І Ярмарок інноваційних бібліотечних послуг

, , 4 коментарі
У деякому царстві, у деякому «государстві» вирішили мудрі, розумні та досвідчені бібліобджілки скликати всіх своїх друзів на Ярмарок. І перекинули вони чарівні бібліомістки від регіону до регіону, щоб вільно могли посланці дістатися до славного граду Києва. Діставалися довго: ті, хто південніше – повз Лукомор’є, ті хто північніше – через господарство Сніжної королеви, і взагалі хто як – звідусіль зліталися вони відомими і невідомими повітряними доріжками. Навіть заморські бібліопосли прибули до столиці. Злетілися всі бджілки до казкового Українського Дому – серця культурних подій. Із тридев’ятих царств, із тридесятих «государств» привезли вони свої інновації. Не прості, а цікаві. І ми, представниці Житомирщини бібліотечної, мешканці славного міста Бердичева, теж вирішили завітати на той Ярмарок: людей подивитися, себе показати. ЯРМАРОК…Він вирував, неначе вулик, усі запрошені снували, подібно працьовитим мурашкам, скрізь чулася різна мова, на якій спілкувалися учасники, а від кількості гарних, усміхнених і чарівних бджілочок просто сліпило очі. Несподівані і напрочуд творчі ідеї, презентації, спілкування з колегами, майстер-класи, тренінги, нагородження найгідніших із гідних – все це Перший ЯРМАРОК інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування.    
Зачаровані мандрівниці озиралися навкруги недовго: всередині Дому було багато підказок : праворуч підеш – із роботою ЗМІ познайомлять, ліворуч – до зірок бібліоблогосфери потрапиш, а прямо ризикнеш піти – як працювати із місцевою владою навчать. Час розписаний по хвилинам, тільки і встигай  скрізь, щоб не пропустити цікаве.   
     Кожна працьовита бібліотечна сімейка представляла і захищала свої ідеї, ділилася з добрими колегами та послами своїми інноваціями. Веселі і привітні бджілки зустрічали нас у своїх світлицях. Дивували нас своїми здібностями: самі грали, самі танцювали, самі пісні співали, самі ідеями проектів ділилися. Зупинялися і ми біля кожного стенду, задумливо почісуючи світлі голови: кому ж надати перевагу і віддати свій голос для перемоги? 
Все встигли роздивитися, всьому намагалися навчитися, але це лише казка довго мовиться, а на Ярмарку швидко час летить. Довелося дякувати організаторам і вирушати у дорогу додому.         
Одне зрозуміли: у бібліотечному царстві головне знайти свій невичерпний сад із молодильними яблуками і колодязь із живою водою. І нести безцінні інформаційні скарби до своїх читачів. А за рік, дай Боже, зустрітися всім на Ярмарку і дивувати світ та одне одного новими ідеями.

І ми там були соки, каву пили. 
Для своєї роботи ідеї взяли, 
Одним словом - гарно поярмаркували

4 коментарі:

  1. Танюша, приємної поїздки на Ярмарок, цікавих зустрічей, незабутніх вражень, ну і ми, звісно, будемо чекати Вашого повернення бо ж знаємо, що пост про ярмаркування бібліобджілок буде такий же цікавий як і минулорічний.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже приємно було почитати ваш допис, шановні колеги - бібліобджілки! Тим паче, що ми там теж ярмаркували. Мало того. Фото, представленої ідеї нашої бібліотеки на ярмарку, розміщене у вашому пості третє зверху "Хочу+Можу+Потрібно=Вдалий професійний вибір"!
    Цього року на Ярмарку не були, тому чекаємо від вас цікавої та вичерпної інформації.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Клас, що хоча б так заочно познайомились! Будемо спілкуватися, дружити і допомогати у нашій суперській роботі!

      Видалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!