Як бердичівські бібліотекарі славетний Хотин без бою взяли…Частина ІІ

, , 5 коментарі
Відвідинами старої Хотинської фортеці подорож цим краєм не закінчилася. Напередодні нашого уік-енду ми не полінувалися і зазирнули до Інтернету, дізналися координати Хотинської центральної бібліотеки.
Зателефонували. Крізь кілометри відчули по телефону позитив і доброзичливість, що їх передавав голос Ніни Дмитрівни Луць, директора бібліотеки. Отримавши «добро» на візит, відразу вирушили до сувенірного відділу із символікою Бердичева. Адже хотілося одразу зацікавити і запросити нових друзів із візитом до себе…
Але це все попереду...


А поки що ми, стомлені, розпечені на спекотному червневому сонці, покидаємо Хотинську фортецю і вирушаємо на пошуки бібліотеки. Невдовзі знайшли потрібну адресу. Назустріч нам вийшла напрочуд привітна, мила, усміхнена пані. Пані Ніна з колективом вже чекали на нас. Перше знайомство, розповідь про історію Хотинської бібліотеки, екскурсія приміщенням, привітність господарів – все це залишило приємне враження від зустрічі.
Серед іншого колектив бібліотеки на чолі з директором здійснює без перебільшення грандіозну роботу у сфері видавничої справи. Недарма, велика робота, проведена бібліотекою, була гідно оцінена журі на Ярмарку інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування та посіла друге місце за напрямком «Іннова­ційні проекти бібліотек в області культурного розвитку регіону».
Відчувалося, що очільниця Хотинської бібліосистеми має великий досвід у бібліотечній справі, намагається втілювати у життя рідного закладу всі сучасні віяння, не дає «застоюватися» колективу… Багата на ідеї, на нові проекти, на кадри, які розуміють і підтримують її.
Доказом цьому є сучасно обладнаний Інтернет-центр, затишна та комфортна обстановка, м’який куточок та модерні бібліотечні меблі – все це не могло не викликати білої заздрості. У таких умовах хочеться працювати і працювати:)













Розпитували одне одного про роботу, ділилися наболілим, намагалися встигнути охопити всі теми, але час минав – нас чекав Кам‘янець. Задоволені зустріччю, спілкуванням, з подарунками – чудовими примірниками видавничої діяльності бібліотеки – верталися до автобуса.
Такі зустрічі, таке спілкування, на жаль, не так часто трапляється у нашій практиці, але вони дуже потрібні!
Милий Хотин, наші нові друзі, дякуємо вам! Чекаємо у гості до себе до Бердичева – «міста чотирьох культур»!

5 коментарів:

  1. Впізнаю наших бібліотекарів, ні щоб спокійно відпочивати, так обов'язково в бібліотеку зайти , виставки попереписувати, сценаріїв понавипрошувати. Молодці.Справжні професіонали.

    ВідповістиВидалити
  2. Гарно так, аж душею відпочила... і тілом також - диванчики в бібліотеці виглядають, ну такими зручними.. :))

    ВідповістиВидалити
  3. Козаченко Галина30 черв. 2011 р., 13:54:00

    Моя хорошая подруга, Марченко Татьяна Николаевна (зав. НМО Винницкой ОУНБ), придумала категорию, к которой причислила библиотекарей, не умеющих ничего не делать или делать плохо, тех, которым до всего есть дело и которым все интересно. Горжусь, что и я попала в эту категорию (ты-то к ней тоже относишься!!!!!), что носит специфическое название, думаю, ты оценишь - "Дуры библиотечные".
    А если серьезно, мне очень нравится и импонирует то, что ты делаешь, твой блог - один из лучших библиотечны блогов, в нем есть главное - душа, мысли, настроение, улыбка.
    Жду продолжения...

    ВідповістиВидалити
  4. Козаченко Галина @
    Мдя...думаю - это достойно...попасть в такую категорию библиотекарей:)
    И поверь, Галочка, что твоя оценка для меня многого стоит...
    Хочется, чтобы то, что нравится самой, было еще и интересно людям:)

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!