Кому і навіщо потрібна бібліотечна реклама?

, , 6 коментарі
Зменшення інтересу до читання – проблема і великих міст, і маленьких сіл. Вже сьогодні західні вчені, враховуючи все більший вплив віртуального світу на молодих людей та значне послаблення міжособистісних відносин, називають генерацію дітей, народжених після 2001р. – «мовчазне покоління», «покоління Google». Чим же бібліотека може зацікавити сучасне молоде покоління? На думку бібліотекознавців сьогодні в першу чергу слід позиціонувати бібліотеки як території позитиву. В умовах, коли читачі масово перетворюються на віддалених користувачів, коли відбувається глобальне відчуження аудиторії від книги, бібліотекарі повинні шукати, як подих сучасності, модель будівництва нових відносин « читач /користувач / - бібліотека». 
У ситуації соціальної втомленості саме бібліотека повинна приваблювати читачів атмосферою затишку або свята, безконфліктності та креативності, творчості та інформаційної толерантності. Основний напрямок бібліотечної діяльності сьогодні - повернути молодь до бібліотеки, до читання, щоб гарна книга посіла гідне місце в організації їх дозвілля, спілкування. Девіз сьогоднішньої бібліотеки: « Читати знову модно», « Читати – це престижно».
Саме зараз прийшов час відновлювати до життя нові практики.  Що ми і вчилися  робити на черговому засіданні заняття "Бібліопрофі" - "Книга і молодь: як підняти престиж читання?"




Поради практика "Кому і навіщо потрібна бібілотечна реклама" ви зможете переглянути вище. Послухали поради методиста, поділилися думками і враженнями і  мої колеги розійшлися по філіям із домашнім завданням, про виконання якого обов’язково вам розповім. 
А ось такою була програма нашої зустрічі:

Вересень
„Книга і молодь: як підняти престиж читання? ”
1. Консультація «Читати знову модно»
2. Поради практика «Кому і навіщо потрібна бібліотечна реклама?»
3. Презентація «Бібліотечне асорті: бібліотечний квест, буккросинг, флешмоб, акція «Людина, яка читає – успішна людина»
4. Обмін думками між учасниками
5. Домашнє завдання

Домашнє завдання:
1. Продумати програму рекламної кампанії щодо послуг, запроваджених у вашій бібліотеці: розробити емблему та рекламу бібліотеки (різноманітну друковану продукцію – буклети, пам’ятки, виготовлення візиток бібліотеки, рекламні листівки, наприклад: «Вас запрошує бібліотека-філія», виставки-реклами, інформаційні куточки, вітрини, стенд, наприклад: «Бібліотека інформує», «Інформаційний куточок юного користувача», «Країна читаючих», який містить інформацію про фонд книгозбірні, періодичні видання, нові послуги, програми клубів, прізвища спонсорів, щити.)


6 коментарів:

  1. Дійсно важливе питання Ви піднімаєте. "Покоління Google" сприймає інформацію переважно з монітора і нам важко буде повернути його знову до книги. Як це зробити? Те ще питаннячко...

    ВідповістиВидалити
  2. Татьяна, какая яркая и актуальная вступительная часть! Как поднять престиж чтения? Как мне кажется, что в первую очередь сам библиотекарь должен читать, быть в курсе всех литературных новинок, а уж затем вести активный диалог с читателем. Почему так говорю? Потому что наблюдаю тенденцию, что бибработники сами, что называется, "не в теме" что и как посоветовать. Надеюсь, у других с этим дела обстоят получше!

    ВідповістиВидалити
  3. БібліоШЕЛЕСТ,ось саме тому це питання нас так турбує... Але знаєте, молодь (та і не тільки), що ринулися читати книги з монітору, почали повертатися до звичайного читання. Людям не вистачає запаху книг та шелесту сторінок...

    ВідповістиВидалити
  4. Елена Хромова, как Вы правы! Да сплошь и рядом не только библиотекари, но и учителя литературы не "в теме", как выражается сейчас молодежь. И когда с экранов телевизора либо в новинках инета упоминаются новые имена и новые произведения, народ понятия не имеет, о чем идет речь. Скажу честно - подобная ситуация частично наблюдалась и у нас в системе. Мы пошли просто других путем: кто знакомится с новинкой, на очередной встрече (семинаре, методдне и т.д.) делится впечатлениями о прочитанном. И если удастся заинтересовать коллег, определенную книгу невозможно захватить, такой спрос!

    ВідповістиВидалити
  5. Татьяна, мы тоже ввели такую практику - знакомство с новинками на производственных совещаниях и т.д. Но, могу смело констатировать - даже это не помогает :( Но продолжать, конечно, будем, поскольку и коллегам надобно достойно выглядеть перед просвещенным читателем :)

    ВідповістиВидалити
  6. Елена Хромова, как Вы правы: ситуацию это не спасет, но благие намерения оставлять негоже! Я вот думала над нашими размышлениями здесь, и утвердилась мыслью, что пока у самих библиотекарей не появится СТОЙКИЙ интерес саморазвиваться, дела не будет. Любое начинание "из-под палки" - разве приносило когда-нибудь хорошие плоды?

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!