Тиша повинна бути в бібліотеці!:-)

, , 6 коментарі
У Бердичеві флешмоб?! Так, а чого ви дивуєтесь? Таким чином бердичівські бібліотекарі та читачі розпочинають святкувати Всеукраїнський день бібліотек.


Невже місцеві бібліотекарі такі черстві душею, що ось так взяли і вигнали дітей з теплих читалень на вулицю, де з вітром у шумі могли посперечатися хіба що автівки? А може у дитячій бібліотеці ремонт? І ще… Чого це серед людей, які зібралися біля книгозбірні з книжками у руках, не лише діти, а й дорослі?
Бердичівляни, звикайте: флешмоб – акція, що свого часу справила справжній фурор у всьому світі, – намагається отримати у місті постійну прописку.

Любов Трибун, голова БМГО «Фенікс»: «Ідея його була у тому, аби одночасно велика кількість людей різних за віком, інтересами, поглядами зупинилися і почитали книжку. У нас у Бердичеві, в принципі, великою рідкістю є побачити людину, яка читає на лавці книжку. Все це відбувається або вдома, або у навчальному закладі. Можливо, таким чином, люди звернуть увагу на цю проблему і почнуть більш активно читати книжки.»
Десь в аеропортах, у метро чи просто на людній вулиці групи людей одночасно починають танцювати, співати, цілуватись тощо. У Бердичеві – читають. Класичний флешмоб поза політикою, економікою, релігією. Навіть мети як такої ця акція не несе. Але як би там не було, її організатори, здається, не можуть не прагнути досягти певної цілі. Організаторі флешмобу під назвою «Тиша у бібліотеці» – ГО «Фенікс» та бібліотека для дітей переслідували конкретну мету – зблизити людину і книгу.
Валентина Петрухіна, заст. директора МЦБС із роботи з дітьми: «Це така нова тенденція… Флешмоб ми провели з метою закликати дітей до читання. Щоби вони знали, що книга – це найперше джерело найдостовірнішої інформації. Діти повинні орієнтуватися у сучасному інформаційному просторі, відрізняти потрібну інформацію від тієї, що стане перешкодою в їхньому духовному зростанні.»
«Фенікси» і флешмоб вже давно на «ти», фахівці бібліотечної справи лише вперше долучилися до милої серцю тисячам людей у всьому світі акції. Чи будоражитиме флешмоб стіни місцевих книгозбірень покаже час, друзі ж та соратники Любові Трибун на сторінках усіх соціальних мереж вже почали домовлятися про наступний «спалах натовпу».
Любов Трибун, голова БМГО «Фенікс»: «Було жваве обговорення і однією з ідей було провести наступного тижня флешмоб, присвячений проблемі забруднення навколишнього середовища. Плануємо провести його на міському пляжі: люди одягнуть маски, протигази. Ось такий заклик до зберігання навколишнього середовища.»

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш

6 коментарів:

  1. Да,у вас,на самом деле,тепло и сухо:-)И читабельно:-))

    ВідповістиВидалити
  2. Сонечнко, свіже повітря та книга в руці - в цьому щось є!

    ВідповістиВидалити
  3. ЧУМработница, да-да, уже и хотим дождика, а все "накликать" не можем:-)А читабельно у нас круглогодично и круглосуточно:-)

    ВідповістиВидалити
  4. Ганна, флешмобельность увлекает оказывается:-)

    ВідповістиВидалити
  5. БібліоШЕЛЕСТ, до того ж книжки ШЕЛЕСТять сторінками...мрія...:-)

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!