Цыплят по осени считают, або перший фотоконкурс "Бердичів читаючий" має своїх переможців

, , 8 коментарі
"Цыплят по осени считают" - саме так думали ми, організатори першого у місті фотоконкурсу "Бердичів читаючий".  Адже не всі пташенята, куплені літом, виживають до осені:  хтось із них загине у нерівному бою, хтось просто не виживе, тому що слабеньке. Ну а ті, хто перетвориться  у гарних курок та півників, будуть радіти життю на утіху господарям. Чи прижеветься конкурс у нашому місті? Чи отримаємо ми ті результати, на які очікуємо?   Ось чому координатори конкурсу не проявляли попередньої  радості від перших фотографій, які  надходили до бібліотеки. На жаль, не стільки вже і багато робіт було представлено, як хотілося б,
Але  добру справу започатковано і маю надію - буде продовження цій історії, буде!
Отже, в Бердичеві осінь і пора підводити підсумки.
Як відбувалося нагородження переможців, в сюжеті  ТРК ВІК.

«Бердичів читаючий» підвів підсумки…

Близько місяця відвідувачі центральної бібліотеки і усі бажаючі могли переконатися або ж довести самі, що Бердичів є містом, в якому дружать із книгою. Організатори конкурсу «Бердичів читаючий» вирішили, що у даному випадку підтвердженням любові городян до друкованого слова стане… фотографія. Директор бібліотеки Людмила Лисюк, підводячи підсумки конкурсу, зауважила: звісно, враження – річ суб’єктивна, але не було жодного випадку, аби хтось пройшов повз експозицію, не зупинившись, а особисто вона щоразу відкривала для себе вже побачені фото по-новому. Згодні із нею і координатори проекту.
Роман Дрижук, координатор проекту, учасник конкурсу: «У наш час люди, особливо молоді, мало приділяють часу читанню, надаючи перевагу ТБ й інтернету. Ми хотіли залучити до читання якомога більше читачів, адже друковане слово завжди було головним джерелом знань.»
Організовуючи «Бердичів читаючий», розповідають працівники бібліотеки, їм, серед іншого, було важливо і те, щоби в ньому взяли участь люди абсолютно різного віку і роду діяльності. І не може не викликати приємності те, що так воно і вийшло. Поряд із роботами професійних фотографів розташовувались фото студентів, педагогів, свої фотовитвори приносили діти і просто постійні користувачі бібліотеки.
Валентина Сливоцька, учасниця конкурсу: «Це дуже цікавий проект і я з радістю взяла у ньому участь. У кожній сім’ї, думаю, є безліч фото, де людина зображена поруч із вірним другом – книгою. Книга супроводжує нас все життя, без неї і нецікаво, і невесело, не так оптимістично. Книжна допомагає жити, дає відповіді на багато запитань. І взагалі бібліотека – храм для нашої душі.»
Для підведення підсумків спеціального журі не обирали: на столі біля експозиції лежали аркуші, на яких і бібліотекарі, і відвідувачі закладу могли написати назву фото, що найбільше припало до душі. Переможцями у п’яти номінаціях – «Я і книга», «Родинне читання», «Випадковий кадр», «Гумористичне фото» та «Читаємо з пелюшок» – стали, відповідно, Валентина Сливоцька, Олександр Очаківський, Петро Петровський, Дмитро Іванов та Роман Дрижук. Приємним додатком до грамот стали призи: фоторамки, альбоми, цукерки. 
Петро Петровський, учасник конкурсу: «Фотографии, которые размещены на стенде, думаю, все заслуживают внимания. В каждой есть какая-то изюминка. Не часто увидишь сегодня читающего человека, а здесь выбраны такие редкие кадры…. Впечатления от конкурса самые что ни на есть приятные: в нем принимают участие люди, а значит в них есть стремление к чему-то.»
Тих, хто не зважився виставити на широкий загал свої твори, або ж просто не знав про те, що триває конкурс, його організатори заспокоюють: подібні проекти проводитимуться й надалі. По-перше, люди не повинні рвати зв’язок із книгою, по-друге, місто повинно знати свої таланти.
Роман Дрижук, координатор проекту, учасник конкурсу: «Думаю, вони побачать, що, дійсно, коли робиш внесок у щось, у у даному випадку, виставляєш свої фотографії на широкий загал, то це досить приємно. Приємно було бачити, коли до нас заходили люди, дивилися на роботи, коментували їх, ділилися своїми враженнями.»
Валентина Сливоцька, учасниця конкурсу: «Я закликаю усіх – у веселу хвилину, скрутний час, коли охоплює радість чи розпач і безнадія – приходити до цього світлого будинку у центрі міста. Тут на вас чекають добрі друзі – бібліотекарі і книжки.»
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш 

8 коментарів:

  1. Бердичів - дууууже читаюче місто, поза сумнівами! Мені надзвичайно сподобалися назви номінацій :) До речі, не планували, може, фотоальбом видати на основі цих робіт?

    ВідповістиВидалити
  2. Так, Ганнусю, місцеві бібліотекарі переконані, що Бердичів - місто читаюче! І справу ми робимо потрібну, привертаючи різними формами роботи увагу до книги. Намагаємося довести це і мешканцям. Вони, мабуть, самі про це не дуже й здогадуються:-) Щось трохи негативний відгук чуємо від молоді міста: вважають, що не потрібні такого роду конкурси для дорослих, а тільки для дитячої категорії. Як особисто ти вважаєш?

    ВідповістиВидалити
  3. Ганна, пізніше виставлю фотки, які зайняли призові місця. Стосовно альбому...Ні, така ідея не приходила до нас у гості:-)

    ВідповістиВидалити
  4. Галина Козаченко17 жовт. 2011 р., 09:46:00

    Посмотрела телесюжет, в голову сразу пришла мысль, что Бог не зря людей парует. Вы с Сашей на одной волне, тем более, что своя рука на ТВ не помешает. А если учесть твою работу на радио... "медиаиагнаты" - ни дать, ни взять!

    ВідповістиВидалити
  5. Галина Козаченко, оказывается Вале Бойко (моей подружке и коллеге) та мысль давно закралась в голову, а ты решилась ее озвучить))) Вон Валя стоит комментирует, что у вас с ней мысли сходятся:-)
    А если серьезно, то и я так думаю, что что-то очень хорошее в жизни надо заслужить годами страданий. И волна у нас такая дружеская, настоящая. За медиагнатов спасибо огромное! Такое значимое слово!:-)

    ВідповістиВидалити
  6. Аноним, открой личико, мы тебя узнали!!!!!!!!!!!! Скромняжка ты наш:-))))

    ВідповістиВидалити
  7. Тетяна: Як особисто ти вважаєш?
    Вибач, що тільки зараз відповідаю. Вважаю, що не зовсім. Ось і приклад Дніпропетровського фотоконкурсу. Здається, Читайка проводила фотоконкурс "Книга у відпустку". Тому, як на мене, у фотоконкурсів є потенціал.

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!