Дитячі мрії збуваються?

, , 8 коментарі
"Саме так! Збуваються", - стверджує молода талановита художниця Оксана Яцюк. Уродженка міста Бердичева, гідна учениця свого татуся Миколи Яцюка, директора Бердичівської художньої школи, ще з дитинства любила читати і зізнається, що їй все мало було малюнків у книжечках. Мріяла, аби їх було більше. Подорослішала і тепер сама дарує людям радість від своїх робіт. У дорослому житті в якості майстра спробувала себе у багатьох напрямках, але все ж таки зупинилася на книжковій ілюстрації. І, можливо, від того мені, бібліотекарю, вдвічі приємніше відвідати виставку Оксани. Адже в сучасному житті молодь взагалі мало уваги приділяє друкованому слову, а тут талановита дівчина присвятила себе такому своєрідному мистецтву. З 2011 року  Оксана  Яцюк є співзасновником творчої  майстерні FAV-art, в якій є ведучим художніком та начальником відділу образотворчого мистецтва та дизайну. Проілюструвала українську класику:
І. Котляревський, поема "Енеїда" та п'єси  "Наталка Полтавка", "Москаль-чарівник"
Л. Глібов, байки
І.Франко, "Захар Беркут"
М.Гоголь, "Містічні повісті"
О.Кобилянська, "У неділю рано зілля копала..."
І.Кочерга, "Ярослав Мудрий"  

Вже більше місяця бердичівляни можуть насолоджуватися роботами  землячки. Нарешті сьогодні така нагода випала і мені:-) Взяла із собою фотоапарат спеціально для того, аби деякі роботи художниці показати і вам. Від  кожної ілюстрації - своя енергетика. Думаю, що позитивні враження складуться і у вас.

Роботи Оксани Яцюк можна також переглянути на сайті ФАВ-арт 

 


8 коментарів:

  1. Без всякого сомнения - талантливый художник и иллюстратор, со своим взглядом на книгу и техникой. Спасибо, Тетяна, за знакомство с этой художницей.

    ВідповістиВидалити
  2. Які цікаві іллюстрації! Сьогодні так бракує гарно оформлених книжок і добрих майстрів своєї справи.

    ВідповістиВидалити
  3. Галина Козаченко2 лист. 2011 р., 12:02:00

    Дуже ціную людей, які є не тільки професіоналами своєї справи, а й люблять те, що роблять. На мій погляд - це надійніша запорука успіху. Якщо ж в людині ще й Божа іскра присутня, то це просто фантастика. Ось які почуття викликали в мене роботи пані Оксани. Дякую, Танечко, в тобі теж іскра - віднаходити не просто цікаві, а й дивовижні речі та розповідати про них світу.

    ВідповістиВидалити
  4. Ольга Николаевна, что тут сказать, я сама была в шоке от увиденного: молодая, хрупкая девушка, а такие работы творит. Все так стильно, тонко подмечено и продумано. На выставке было больше 100 ее работ и каждая в своем стиле

    ВідповістиВидалити
  5. Ochumelaya, саме це мене і "зацепило": адже серед молоді взагалі книга на якомусь n-му місці, а тут книжкові ілюстарції - майже стиль життя.

    ВідповістиВидалити
  6. Галина Козаченко, супер, що ти теж побачила цю Божу іскру у молодої художниці! Побачити на власні очі - це щось неймовірне!
    Мені дуже приємна твоя думка про мої пости:-)

    ВідповістиВидалити
  7. Дійсно дуже талановита художниця! Хотілося б побачити книги, які так гарно, яскраво та влучно проілюстровані!

    ВідповістиВидалити
  8. БібліоШЕЛЕСТ, цитата із сюжету ТРК ВІК до відкриття виставки: "Сьогодні Оксана працює у київському видавництві “Манускрипт” і на особистому рахунку має вже 6 книжок, виданих з її ілюстраціями. Щоправда, практично усі вони знаходяться на поличках політиків чи громадських діячів, оскільки видання, здебільшого, є подарунковими і недешевими. Але у майбутньому, розповідає художниця, книги будуть доступними кожному."

    Ось так поки що...

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!