Наша бібліотека для дітей "дорослішає": зустрічаємо 65!

, , 2 коментарі
У бібліотеці для дітей завжди людно. Щоденно заклад обслуговує в середньому 120 читачів. «Бібліотекар повинен любити читачів і тонко відчувати поруч із собою людину з її радощами і тривогами» - ці слова В.Сухомлинського стали девізом роботи творчого колективу дитячої бібліотеки. Кожна подія в країні, місті неодмінно знаходить місце у роботі бібліотеки. Користувачі звертаються сюди, до затишної оселі «дитячої», до її працівників, як до невичерпного джерела інформації.

Одним із головних завдань бібліотеки є виховання у читачів інформаційної культури читання, вміння користуватись бібліотекою, набуття потреби у систематичному читанні літератури, яка сприяє розвитку творчої думки, пізнавальних інтересів і здібностей. 
Для того, щоб успішно конкурувати з масовою культурою, бібліотека змінила обличчя, імідж: крім традиційних, суто бібліотечних форм масової популяризації книг, використовує нові, цікаві, нетрадиційні форми роботи. Це: рольові ігри, літературно-фольклорні вечорниці, бібліотечні посиденьки, зустрічі з героями книг, літературні карнавали та ін. 
Однією із найпоширеніших і найдоступніших форм бібліотечного обслуговування читачів у бібліотеці є книжкова виставка.














У дитячій бібліотеці суттєвою відміною класичних виставок від традиційних є: оформлення та дизайн, наявність допоміжних елементів, що забезпечують діалог із читачем. Характерною особливістю сучасного дизайну книжкової виставки є використання «не бібліотечних» матеріалів.

















Дозвіллєво-комунікативна діяльність бібліотеки для дітей здійснюється у таких напрямках:
- організація індивідуальної роботи з популяризації читання як виду дозвілля; 
- розвиток і вдосконалення системи форм і методів масової роботи; 
- подальше сприяння діяльності гуртків, об’єднань як форм організації діяльності читачів за інтересами; 
- створення на базі бібліотеки лялькового театру. 
Цікаво в ігровій формі проходять свята для учнів молодших класів – діти приймають участь в іграх: «Подорож до Країни дорожніх знаків», «Зустріч з героями книг В.Нестайка» та ін. 
Питаннями народознавства та українознавства, історичного минулого нашої Батьківщини цікавляться як учні старших класів, так і молодші діти. Вони є активними учасниками таких цікавих заходів, як конкурс скоромовок «Міс Триндичиха», літературно-фольклорні вечорниці «Будьте здорові з Калитою».














Для читачів бібліотеки для дітей створено народознавчий куточок, біля якого завжди можна побачити зацікавлених користувачів.




























А ось так оформлені всі кімнати бібліотеки для дітей: з казковими персонажами улюблених казок приємно зустрітися під час відвідин бібліотеки.












































Останніми вересневими днями бібліотека для дітей стане зовсім «дорослою»: зозуля накує 65 років творчої, плідної, насиченої роботи. Тож вітаю наших «малят» і бажаю наснаги, нових креативних ідей, неймовірну кількість читачів і завжди залишатися з відкритою дитячою душею!

2 коментарі:

  1. Мої найщиріші вітання і велика подяка колективу, завдяки якому ця бібліотека одна з найкращих в області!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Наташа, обов'язково передам колегам! Вони в нас такі, завжди попереду всіх:-)

    ВідповістиВидалити

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!